Prečo to niekde ide a niekde zas nie?

13.06.2013 23:53

Viac ako 44.400 eur na opravu výtlkov po zime a 39.400 eur na rekonštrukciu dvoch ulíc, vynaložila od polovice apríla do dnes mestská samospráva vo Veľkom Krtíši.

"Po zimnom období sa najskôr riešili opravy výtlkov a keď to klimatické podmienky dovolili, začalo mesto rozsiahlejšiu rekonštrukciu dvoch ulíc," uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu vo V. Krtíši Erika Grega.

Na Ulici Baníckej sa v rámci rekonštrukcie jedného jazdného pruhu zhotovili nové konštrukčné vrstvy vozovky v prepadnutom pruhu a obnovil sa asfaltový kryt. Rozsahovo išlo o 920 m2.

Ilustračné foto

Presne 1000 m2 povrchu sa opravilo na Ulici Ľ. Štúra. Na tejto ceste sa vyfrézovala poškodená vrstva asfaltu a dal sa nový kryt z obaľovaného kameniva.

Mestu poskytlo finančné prostriedky aj Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja a to vo výške takmer 7304 eur. "Prostriedky sú účelovo určené na riešenie kritického stavu cestnej infraštruktúry," podotkla hovorkyňa.

Budúci rok mesto plánuje v rekonštrukcii pokračovať a k miestnym komunikáciám pribudne aj rekonštrukcia miestnych chodníkov.

 

Zdroj: TASR

Prečo to niekde ide a niekde zas nie?

Dátum: 16.06.2013

Vložil: Ja

Titulok: Názor

Podľa mňa je absolútne nelogické, aby sa cesty v okolí Poltára iba plátali. Každým rokom to bude horšie a horšie, a čo je horšie, poplátaná je polovica vozovky. Nebolo by rozumné investovať do toho? Čas ich aj tak donúti, a čím to bude horšie, tým viac to bude stáť.

Dátum: 24.06.2013

Vložil: Nela

Titulok: Re:Názor

Nemať podporu z Ministerstva alebo čerpať euroforndy, tak to ostáva iba pri plátaní. Podľa mňa bez finan.prostriedkov sa nedá nič robiť. Myslím, že v meste sa dosť robí a na všetko naraz jednoducho nie je, no verím že aj v našom meste nejakú tú ulicu urobia ako novú...

Vyhľadávanie