Nová poliklinika v Poltári

17.06.2013 13:22

V piatok v Poltári skolaudujú novú polikliniku. Tá sa nachádza v priestoroch bývalého sklárskeho učilišťa. 

Budovu opravila tunajšia samospráva. „Prebudovanie jedálne na polikliniku vyšlo približne na 500-tisíc eur. Zmestili sme sa do sumy, ktorú nám vyčlenila vláda zo svojej rezervy,“ hovorí primátor mesta Pavol Galavec. 

Na vyše 1000 metroch štvorcových bude sídliť pätnásť ambulancii. S niektorými, ktorí majú ambulancie v iných priestoroch, sa už mesto dohodlo. Minimálne od piatich máme prísľub, že začnú ordinovať v novej poliklinike. Postupom času sem prídu aj noví lekári. S uzatvorením zmlúv s poisťovňami by nemal byť problém. Bude tu röntgen aj sono,“ hovorí primátor, ktorý je rád, že po šiestich rokoch bude mať okresné mesto opäť polikliniku. 


„Problémy s poliklinikou sa vlečú od roku 2007, kedy Banskobystrický samosprávny kraj predal budovu firme SPC Bankruptcy. Tá dostala polikliniku niekoľkokrát do krízovej situácie. Štyri roky s ňou to bolo naozaj len trápenie,“ myslí si Gavalec. 

Potom  sa pokúšala polikliniku oživiť lučenecká firma Kardiomet. Tá však mala problémy s poisťovňami a tak už druhý rok je budova prázdna. Ľudia museli za zdravotníckymi službami cestovať do Lučenca alebo Rimavskej Soboty. „Otvorením  novej polikliniky vyriešime starosti tisícov ľudí z Poltára a jeho okolia. Už nebudú musieť za lekárskymi vyšetreniami cestovať do iných okresov, čo bolo pre nich časovo aj finančne náročné,“ dodá prednosta mestského úradu Pavel Olšiak.

Čítajte viac: https://novohrad.sme.sk/c/6838873/skolauduju-novu-polikliniku-v-poltari.html#ixzz2WTIGLoiT

 

Zdroj:novohrad.sme.sk    Foto:aktuality.sk

Diskusná téma: Nová poliklinika v Poltári

Dátum: 24.06.2013

Vložil: Jožo Kuvik

Titulok: Patrí sa poďakovať.

Som rád, že sa v našom mestečku pohla k lepšiemu zdravotná starostlivosť o občanov mesta ale aj širšieho okolia. Veru, bolo to potrebné. Aj keď mnohí tomuto projektu neverili, už je to skutočnosť. Len keby sa podarilo čo najskôr získať lekárov na obsadenie vybudovaných priestorov. Patrí sa poďakovať vedeniu mesta, poslancom, pracovníkom, ktorí sa na budovaní polikliniky podieľali, ale najmä vláde SR, ktorá finančne prispela aby sa sen stál skutočnosťou

Vyhľadávanie