Ďalšia rana pre náš kraj. Celková zamestnanosť klesá, hovoria čísla štatistov.

21.08.2013 21:48

Výrobca žiaroviek, spoločnosť Osram Nové Zámky ruší svoju pobočku vo Veľkom Krtíši. K 1. októbru má podľa informácii z tamojšieho uradu práce prísť o robotu 43 zamestnancov firmy.


Zvyšní dvaja pracovníci zostanú v spoločnosti do konca kalendárneho roka. Zároveň bola spoločnosťou ponúknutá možnosť prejsť zamestnancom do kmeňového stavu v materskej spoločnosti v Nových Zámkoch. Časť z nich chce túto ponuku využiť.

"Veľkokrtíšsky urad práce vyrokoval so zamestnávateľom možnosť poskytnutia poradenských služieb zamestnancom pred ukončením pracovného pomeru priamo v sídle spoločnosti," uviedla pre TASR riaditeľka odboru služieb zamestnanosti úradu práce vo V. Krtíši Gabriela Urbanová.

Zamestnanci oddelenia sprostredkovania a poradenstva budú počas aktivity pomáhať zamestnancom s vypisovaním žiadostí o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie, aby sa predišlo ich čakaniu na úrade. 

Žiarovky sa vo V. Krtíši vyrábali asi desať rokov. Firma ich produkovala v priestoroch bývaleho závodu LIAZ.

 

Celková zamestnanosť v referenčnom období dosiahla 2 186,9 tis. osôb. V porovnaní s rovnakým obdobím roka 2012 klesla o 1,3 %. Po očistení o sezónne vplyvy sa celková zamestnanosť znížila oproti 2. štvrťroku 2012 o 1,2 % a oproti 1. štvrťroku 2013 o 0,4 %. 

 

Zdroj: TASR, Štatistický úrad Slovenskej republiky   Foto:TASR

Nezamestnanosť stúpa

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Vyhľadávanie