Tadá - poltárska *** sa predvádza

25.12.2012 06:30

   Davova psychóza? Alebo inak povedané. Je nám ľúto , že to musíme tak nazvať, ale vygumovaná poltárska mládež, robí hanbu nie len Poltáru, ale sebe a svojim rodičom. Všade je to tak , že diskusie sa dejú v skupinách. Nanešťastie u nás je to tak, že skupina ktorá sa venuje nejakej tej posilňovni, je bohužiaľ po väčšine zameraná na jeden cieľ.(česť výnimkám, kto rozmýšľa triezvo)Presadiť si svoje a to či už v mene som prasa, alebo nie. Bohužiaľ sa tam začalo nosiť, robím si svoje. Expresívne povedané: “kto do**í viac je frajer. „ Zvykli sme si písať príbehy, aby sa niekto nesťažoval, alebo nás nemohol napadnúť že niekoho ohovárame a pod. No teraz si posvietime na „dobré“ mravy. Čo znamená slovo chlap. Stane sa incident, debilita(Ľahká duševná zaostalosť (starý názov je debilita). Po týmto názvom osoba uznáva základné princípy. Dostávame sa k tomu čo chceme povedať. Opis situácie. Som na ulici, k žene pristúpi mladý muž a obleje ju vínom/punčom/medovinou/pivom/ a pod. čo urobíš? Správne postavím sa za tú ženu a aspoň sa spýtam, čo sa stalo , ale bránil by som tú osobu. To je však normálny prípad. Realita je: zasmejem sa aké je to strašne vtipné a budem čakať na druhé kolo. V našom meste sa dospelo bohužiaľ k tomuto druhému bodu.  Stojím a pozerám, ha ha ha , nič sa nedeje. Koľkí sa tam našli? Nech im nový rok prinesie viac rozumu ako za tie roky do teraz. A  takých tam bolo dosť, za tatru porcelanovích panácov. Stačí sa otočiť a nič si nevšímať. A la poutar.

Boli by sme radi, ak by sa ozval niekto , kto bol na predvianočnom programe v zábavnom štvorci, aby nám napísal kontakt na to „dieťa“ čo sa tam predvádzalo. Prípadne ak sa sám ozve budeme len radi.

Kľudne diskutujte

Dátum: 25.12.2012

Vložil: Mária

Titulok: ...najhoršie je zostať ľahostajným...

Pre mladých som stará, pre starých ešte nie dostatočne, ale pre všetkých som žena. O spomínanom incidente som počula a bola som sklamaná i naštvaná zároveň. S nostalgiou si spomínam na mladosť, na svoju hlavu horúcu a schopnosť nerobiť kompromisy .Preto sa mi páčili mladí ľudia bojujúci na MZ za svoj sen, za svoje plány( hoci aj tu by som niektoré výroky horlivcov, nechala prejsť mrazom ). Napriek tomu, musíme prijať rôznorodosť názorov a snažiť sa ich zmeniť svojím snažením a činnosťou a nie útokmi. O tom je demokracia- vyjadriť sa a nebáť sa povedať svoj názor, hájiť svoje práva, ale nešliapať po právach iných. " Mladý muž, kombinácia horúcej hlavy a horúceho punča z teba urobila na pár minút pred priateľmi hrdinu a pred: normálnymi ľuďmi nevychovaného...( každý si môže doplniť vlastný výraz). Vianoce sú o láske, zmierení, odpúšťaní i ospravedlnení, ale na to musí človek dorásť- hlavne mentálne, ale to sa asi teba netýka" - „Hlúpost je nejzvláštnejšia zo všetkých nemocí. Netrpí ňou nemocný, ale ty okolo neho.“ (Jacques Prevért )

Dátum: 25.12.2012

Vložil: nespokojny obcan

Titulok: o co tu ide?

Z hore uvedeneho, laicky a zaujato napisaneho clanku, mi nieje jasne co konkrerne sa stalo, co tomu predchadzalo a co nasledovalo. Kazda karta ma dve strany a tu nam ukazuju len jednu....to su praktiky ktore na nas skusali pred rokom 89. Budem rad ked tu niekto konecne napise objektivny clanok nie len subjektivne pocity v komentaroch :) Posledna vec....definujte mi konanie mladenca ktory oblial nejaku pani ako konkretny trestny cin...ked sa tu pise o trestnom oznameni :D

Dátum: 25.12.2012

Vložil: Dedojojo

Titulok: Re:o co tu ide?

Nevidel som incident, ale ak niekto úmyselne a na verejnom zhromaždení sa dopustí hrubej neslušnosti tým, že zosmiešni alebo inak urazí iného mám za to že sa jedná o trestný čin výtržníctva. Ale o tom nech rozhodnú iní ale moje oznámenie na políciu pôjde

Dátum: 25.12.2012

Vložil: nespokojný obcan

Titulok: Re:Re:o co tu ide?

Nesúdim pokiaľ nevidím a neviem....aspon ja sa toho držím. Kedže som tam nebol ale viem o koho sa jedná, zastávam názor, že celý incident síce nemal nastať, avšak tá pani (nieje hodná toho pomenovania), si to podľa môjho názoru zaslúžila, za to čo spravila ( nespravila) pre mesto!! Na margo toho všetkého...bola zima, sneh...proste šmykľavo, ruky omrznuté...pohárik sa mohol vyšmyknúť, poprípade chalan mohol stratiť rovnováhu a nechtiac obliať....proste je tam potrebný úmysel, ktorý sa veľmi ťažko dokazuje....

Dátum: 25.12.2012

Vložil: Mária

Titulok: Re:Re:Re:o co tu ide?

Milý pane, nech už bola zima a mladému mužovi sa triasli ruky, či už z nízkych teplôt, vypŕchjúceho alkoholu, alebo Parkinsona, vždy sa dá povedať -"prepáčte", ale vy viete, že ani jedno nebolo príčinou mladíckeho "pošmyknutia".
Veci nie sú iba biele a čierne a ľudia len dobrí a zlí , ale ak sa nebudeme rešpektovať navzájom, táto spoločnosť bude stáť za...
Je mi jedno a koho išlo. Sme ľudia, tak sa tak aj správajme.... A ešte niečo, rešpektujem Váš názor a som presvedčená, že vy ste pre toto mesto urobili oveľa viac ako nemenovaná a preto máte plné právo vyjadrovať svoju kritiku. Majme pekné sviatky, prosíííím. Aspoň teraz nevrčme na každú kosť :-)

Dátum: 25.12.2012

Vložil: nespokojný občan

Titulok: Re:o co tu ide?

Mária....ako obyčajný občan nášho mesta nemám také právomoci a moc ako poslanci zastupiteľstva, takže neviem pre mesto momentálne spraviť niečo, z čoho by malo mesto osoh :) A pravdupovediac....po poslednom zastupiteľstve....ked bola pánovi Sitorovi zamietnutá žiadosť na svoje náklady vybudovať niečo pre mesto....pomaly strácam chuť pre toto mesto vôbec niečo urobiť. Pretože aj keby som niečo pre mesto urobil alebo vybavil...stroskotalo by to na mestskom zastupiteľstve, konkrétne na poslancoch :) A opakujem ešte raz, neviem čo bolo príčinou incidentu, či mladícka nerozvážnosť alebo starecká senilita.... :)

Dátum: 25.12.2012

Vložil: Mária

Titulok: Re:Re:o co tu ide?

Milý.... :-)(nespokojný občan), ako vidím, máš v sebe potenciál, ktorého by bolo škoda nevyužiť v budúcich voľbách, ale dovtedy sa snažme rešpektovať názor tých, čo sme si zvolili. Nie sú to samozvanci... niekto im dal predsa hlas a nebolo ich málo. Každý ma priestor sa vyjadriť a realizovať v našom meste v oblasti športu, kultúry, rómskych aktivít, mládeže, poľovníctva , charity,... a k tomu nemusí byť poslanec a nebuď pesimista, bude aj lepšie .
Nechcem sa zastávať nemenovanej, kvôli funkcii, mrzí ma to , preto že som žena a mrzelo by ma to, keby to niekto urobil aj tebe, hoci verím, že ty by si to vybavil stručne a bez rečí:-)
Čo sa týka stareckej senility, tá čaká možno aj na mňa. aj na teba. Ja mám vek v úcte, asi preto že už som bližšie k tej senilite ako k mladíckej nerozvážnosti :-)
Fajn diskusia a už sa nepodpichujme:-)
Inak máš ozaj môj hlas, len ich musíš zohnať viac a snaž sa prezentovať svoju víziu, všetci chceme aby Poltár nebol miestom kde skapal pes.

Dátum: 25.12.2012

Vložil: nespokojný občan

Titulok: Re:o co tu ide?

Vezmem to od chvosta...ono ten pes v tomto meste skapal už dávno. Liekom na dnešnú "chorobu" mesta už niesú preventívne opatrenia ale radikálne riešenia!! Tie nadväzujú na spomínanú senilitu, ktorá čaká na každého, no je to individuálne kedy sa prejaví :) Ako tak pozerám, podaktorých poslancov zastihla v skorom veku a niektorý už boli senilný počas kandidatúry, pretože to čo sa šíry z ich úst je pre mladých ( pod 18) viac než škodlivé, a ked si pomyslím e niektoré "individuá" vyučujú deti a zároveň verejne vyzývajú poslancov k tolerancii a ľudskému prístupu k alkoholu....boh ochraňuj moje deti!! A ako tvrdíš (tvrdíte), každý má priestor.....áno má....ale nie v našom meste a pri našich poslancoch (česť výnimkám). Videl som aký priestor poskytli p. Sitorovi., myslím že to je dostatočne demotivujúci príklad pre ostatných budúcich koncesionárov, ktorý by chceli niekedy vybudovať niečo v našom meste :)

Dátum: 27.12.2012

Vložil: Mária

Titulok: Re:Re:o co tu ide?

Ospravedlňujem sa, že som Vám v predchádzajúcich príspevkoch tykala, ani som si to neuvedomila-jednoducho na mňa pôsobíte,ako mladý človek. Som preto prekvapená ako rázne upozorňujete ľudí na ich chyby a na to aký majú chybný názor na určitú vec, situáciu, či ľudí. Nehovorím, že nemáte v mnohých veciach pravdu( tolerancia alkoholu, prospešnosť fitka,...), ale taktiež si nemyslím, že Jánošík, Gasperová, Balog. Garaj, či ostatní poslanci, sú zlí ľudia, alebo ľudia trpiaci senilitou. Nemenovanú o ktorej je celá táto diskusia som nespomenula, pretože tú som si medzičasom "prelustrovala" na nete i medzi ľuďmi. Ak je toto senilita, tak vďaka bohu za ňu. Ak dôchodca dokáže byť takýto aktívny je to chvályhodné( spieva v spevokole, hrá divadlo, robí pohreby, krsty i svadby ľudí, angažuje sa v meste, venuje sa činnosti v kultúrnej komisii, prispieva do novín,....) a že sa Vám nepáčia jej názory, to je úplne v poriadku. Pravdepodobne ide, okrem iného, aj o generačný problém.Len si predstavte koľkokrát ste mali konflikt s rodičmi a ich "spiatočníckym " myslením, či názormi ( teda ja som ich mala a boli to búrlivé strety, občas), napriek tomu si ich vážim a mám v úcte. Preto je život krásny , lebo je rôznorodý vo veku i názoroch, preto že každý sme jedinečný. Ste pomerne radikálny človiečik, napriek tomu, by mi aj takéto názory chýbali. Je správne ak kritizujeme skutky, ale nie, ak odpisujeme človeka, pretože každý ma v sebe niečo dobré, ale to nezbadáte, kým mu nedáte šancu. A teraz môžte ukameňovať aj mňa , ale tiež to bol len môj názor na danú problematiku, možno zlý, ale môj.

Dátum: 27.12.2012

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:o co tu ide?

Dávam 5 *

Vyhľadávanie