Na Teplom Vrchu zasadá Súdna rada SR

24.09.2013 12:48

    Prideľovanie sudcov na jednotlivé súdy, či schválenie zoznamu kandidátov na vymenovanie za sudcov sú na programe dnešného zasadnutia Súdnej rady SR v rekreačno - kongresovom komplexe na Teplom Vrchu v okrese Rimavská Sobota. Zasadnutie je naplánované nadnes a stredu 25. septembra.

Ilustračné foto


Súdna rada má ďalej v pláne doplňujúce voľby členov disciplinárnych senátov, vyhodnotenie majetkových priznaní sudcov za minulý rok a na rokovanie bol zaradený aj list prešovskej sudkyne predsedovi súdnej rady Štefanovi Harabinovi o tom, že na Krajskom súde v Prešove sa pri prerozdeľovaní vecí nepoužívajú ministerstvom spravodlivosti schválené technické prostriedky.

Posledným bodom rokovania súdnej rady sú voľby kandidátov na sudcov Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu. Zatiaľ nie je známe, ako bude súdna rada postupovať, pretože za Slovensko by mali byť predložení traja kandidáti. Do volieb boli prihlásení len dvaja sudcovia Juraj Babjak a Alena Poláčková. Poláčková sa neskôr kandidatúry vzdala. Podľa informácií TASR potvrdil účasť na rokovaní aj slovenský diplomat v Štrasburgu.

Voľby kandidátov na sudcov ESĽP by sa mali v Súdnej rade zopakovať po tom, ako Parlamentné zhromaždenie Rady Európy vrátilo predložený zoznam kandidátov zo Slovenska. Na voľby kandidátov na sudcov ESĽP je zvedavý aj prezidentský kandidát Andrej Kiska, ktorý dnes oznámil, že sa na stredajšie zasadnutie príde pozrieť osobne.

 

Zdroj:TASR    Foto:sme.sk

Vyhľadávanie