Zápas Slovensko-Nemecko

06.05.2013 19:38

 

    Našim reprezentantom sa podarilo zvíťaziť v ďalšom dôležitom zápase na MS. Tento krát proti veľmi nepríjemným reprezentantom Nemecka, ktorí dokázali potrápiť vo svojom prvom zápase najskôr hokejistov Fínska a vo včerajšom duely boli viac ako rovnocenným súperom aj hráčom Ruskej zbornej. No šťastie sa priklonilo na našu stranu. V úvodnej tretine na nás Nemci vyskočili svojim klasickým prejavom. Dobre korčuľovali a ich snaženie prinieslo ovocie , keď v piatej minúte otvorili skóre zápasu. Zvyšok prvej tretiny sa naši reprezentanti tak trochu hľadali.

    Do druhej tretiny vstúpili slovenský reprezentanti ako vymenený, určite aj zásluhou ostrých slov trénera Vujteka. Už na začiatku sa mohli naši chlapci tešiť ale šanca Šatana ostala nevyužitá. To čo sa nepodarilo jemu sa už podarilo Bližňákovi, ktorý vyrovnal stav stretnutia na 1:1. V druhej tretine sa nám už však po viacerých šanciach nepodarilo dostať do vedenia a tak do kabín odchádzali obe mužstvá za stavu 1:1.

Ilustračné foto

    Do tretej tretiny nastúpili opäť lepšie Nemci, keď po strele Kink-a sa puk dostal až do našej brány. Našťastie z druhého vedenia v zápase sa dlho netešili, pretože už po necelých 2 minútach bolo vyrovnané zásluhou dvojice Mihálik- Záborský. Druhý menovaný si v tej chvíli pripísal na svoje konto druhý presný zásah na šampionáte. To ale nebolo z našej strany všetko. V 53 minúte naši hráči vystihli rozohrávku Nemcov a po zaváhaní nemeckého brankára sa z druhého gólu v zápase mohol tešiť Záborský. Komplikácia pre nás prišla 100 sekúnd pred koncom, kedy trošku nerozumne ale v zápale boja zahral Jurčina puk , ale keďže mu tesne pred tým nemecký hokejista stiahol prilbu, musel sa porúčať na 2 minúty na trestnú lavicu. Nemci minútu pred koncom odvolali brankára ale našťastie svoju prevahu 4 na 6 nevyužili.

Najbližšie sa naši hráči stretnú s výberom Lotyšska 9.5. o 19:15.

Video zo zápasu pod článkom.

Foto: SITA

Diskusná téma: Zápas Slovensko-Nemecko

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Vyhľadávanie