Vražda dôchodkyne v Cinobani

06.01.2013 14:31

 

Z vraždy dôchodkyne z Cinobane v okrese Poltár policajti obvinili 19-ročného Ivana z obce. Z porušovania domovej slobody v tom istom prípade obvinili aj dvoch 15-ročých chlapcov. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, 85-ročnú ženu okradli v dome v prvý deň v roku o 30 eur. 


Trojica obvinených sa vracala zo zábavy medzi 5.00 a 6.00 h. Cestou sa pod vplyvom alkoholu dohodli, že idú zohnať peniaze a alkohol z konkrétneho domu. "Preskočili bráničku rodinného domu v Cinobani, cez zábradlie preliezli k balkónovým dverám a cez nezamknuté dvere vošli do domu. Pätnásťročný František sa vrátil na ulicu, aby dával pozor. Ďalší dvaja zišli do suterénu, odkiaľ sa vrátil na ulicu aj 15-ročný Jakub. Ivan v suteréne domu spozoroval vo vedľajšej izbe poškodenú 85-ročnú ženu, ktorá vstala z postele a prišla do kuchyne. Tam ju obvinený 19-ročný Ivan fyzicky napadol," informovala Faltániová. 

Dôchodkyni ukradol približne 30 eur, ale krátko nato ho vyrušila majiteľka domu a ušiel. Privolaný lekár skonštatoval smrť starej ženy. Podľa súdneho lekára zomrela po zlyhaní životne dôležitých centier v mozgu pri roztrhnutí krčných väzov, ako následok úderov do tváre a spánkovej časti a hrdúsenia.



Polícia podozrivých vypátrala vo štvrtok 3. januára. Po vykonaní procesných úkonov bol obvinený Ivan umiestnený do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. Obvineného Jakuba a Františka budú stíhať na slobode. Za zločin porušovania domovej slobody je trest odňatia slobody na tri až osem rokov, keďže obvinení sú mladiství, hrozí im polovičný trest.

 

Zdroj: TASR  Foto: trustedadvisor.com

Vražda dôchodkyne v Cinobani

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Vyhľadávanie